Recomandări pentru românii care pleacă la munte de Revelion

37.000 de poliţişti se află zilnic, pe şoselele din România, în această perioadă, pentru a fluidiza traficul şi a verifica dacă şoferii respectă legile privind siguranţa rutieră. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Monica Dajboc, a făcut câteva recomandări, la Radio România Actualităţi, pentru românii care vor pleca la munte pentru a petrece Revelionul:
Monica Dajboc: Recomandăm conducătorilor auto să se intereseze din timp cu privire la condiţiile de trafic şi să conducă cu prudenţă. Mare atenţie când conduc pe drumuri de munte acoperite de zăpadă sau polei. De asemenea, le recomandăm să respecte limitele de viteză pentru a evita accidentele şi să nu se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Aşa cum v-a obişnuit, Centrul Infrotrafic al Poliţiei Române va transmite periodic informări cu privire la valorile de trafic şi recomandări preventive. Săptămâna trecută pot să vă spun că au fost reţinute aproape 3.000 de permise de conducere, dintre care 595 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 540 pentru depăşirea limitelor de viteză.
Realizator: Pentru cei care în aceste zile tranzitează graniţele României, pe site-ul Poliţiei de Frontieră a fost introdusă o secţiune în care este afişată media timpilor de aşteptare în toate punctele de trecere. De asemenea, pentru posesorii de tablete şi telefoane mobile conectate la internet, există o aplicaţie care prezintă punctele de frontieră mai puţin aglomerate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 decembrie