Măsuri pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă

Autorităţile s-au mobilizat, atât în capitală, cât şi în ţară, pentru ca vremea rece şi ninsorile să nu facă probleme deosebite. Despre măsurile luate pentru prevenirea lor ne oferă mai multe informaţii Nicoleta Stoian:
Reporter: La Ministerul de Interne a avut loc astăzi o videoconferinţă în cursul căreia ministrul de resort, Petre Tobă, le-a cerut prefecţilor să se asigure că toate sistemele de utilităţi publice sunt funcţionale. De asemenea, Ministerul a mobilizat forţe suplimentare care să intervină în situaţii de urgenţă.
Petre Tobă: În judeţele aflate sub atenţionare de cod galben au pregătit pentru intervenţie aproximativ 3.500 de pompieri, poliţişti, jandarmi şi aproximativ 900 de mijloace, iar în rezervă,  în funcţie de evoluţia meteo, mai avem pregătite încă 5.600 de forţe.
Realizator: Deşi capitala nu se află, cel puţin deocamdată, sub avertizare de vreme rea, primarul general interimar, Răzvan Sava, a anunţat că firmele responsabile cu deszăpezirea vor interveni cu 450 de utilaje. El a atras atenţia că cei care nu vor respecta strategia de intervenţie vor fi sancţionaţi. Şi în ţară, autorităţile locale sunt în alertă. Pe drumurile naţionale din judeţul Dolj a fost împrăştiat material antiderapant şi se acţionează cu utilaje de deszăpezire, în timp ce, pe străzile şi trotuarele din Craiova a fost împrăştiată sare industrială. Şi în judeţul Vâlcea se intervine cu utilaje de deszăpezire pe mai multe drumuri naţionale. De asemenea, 8 oameni ai străzii au fost cazaţi la Centrul Social al Primăriei din Râmnicu Vâlcea. În judeţul Mehedinţi, prefectul Nicolae Drăghiea a cerut conducerii Căpităniei Zonale Drobeta Turnu-Severin să ia măsuri pentru prevenirea formării gheţii pe şenalul navigabil al Dunării care ar putea restricţiona circulaţia fluvială în zona lacurilor de acumulare Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 ianuarie