„Niciun fel de „linii fierbinţi” nu pot înlocui dialogul sistemic între militarii din Rusia şi cei din NATO”, susţine Aleksandr Gruşko

„Niciun fel de ‘linii fierbinţi’ telefonice nu pot înlocui un dialog sistemic între militarii din Rusia şi cei din NATO”, a declarat ambasadorul Federaţiei Ruse la NATO, Aleksandr Gruşko, într-un interviu acordat Agenţiei de presă INTERFAX.
„Pe la începutul anului 2015, conducerea Alianţei Nord-Atlantice a transmis părţii ruse noile numere de telefon ale structurilor NATO”, a mai afirmat ambasadorul Federaţiei Ruse la NATO, Aleksandr Gruşko, în interviul acordat corespondentului Agenţiei de presă INTERFAX de la Bruxelles. „Problema constă în cu totul altceva: niciun fel de ‘linii fierbinţi’ telefonice nu pot înlocui un dialog sistemic între militari şi atunci apare întrebarea de ce a fost creat Consiliul Rusia-NATO? Reamintesc faptul că nu noi am întrerupt canalele de comunicare ale acestui dialog”, a mai declarat diplomatul rus. „Ca urmare, dacă cei din NATO consideră la modul cel mai serios că aceste contacte pe linia militară reprezintă cu adevărat un factor de stabilizare, atunci Alianţa este cea care ar trebui să facă primii paşi în restabilirea lor, iar dacă vor urma unele propuneri concrete atunci este evident că noi le vom examina”, a adăugat Gruşko. El a mai adăugat că: „În cadrul Ambasadei Rusiei la NATO continuă să-şi desfăşoare activitatea în regim redus aparatul central al reprezentanţei militare, care are atribuţiile de a asigura comunicarea între instituţiile militare ale Rusiei şi cele ale NATO”.

(www.interfax.ru – 4 ianuarie)