BBC a început difuzarea mult aşteptatei ecranizări a romanului „Război şi pace”

Postul britanic BBC One a difuzat în acest week-end primul episod din mult aşteptata ecranizare a romanului „Război şi Pace” de Lev Tolstoi, o adaptare cu o viziune mai modernă decât cea din 1976, apreciază presa britanică, care citează o serie de istorici şi critici de film.

Mini-serialul de şase episoade, regizat de Tom Harper, a fost filmat în Rusia, Lituania şi Letonia şi se bucură de participarea unor actori foarte tineri, cum este Lily James (Nataşa Rostova), actriţă care s-a bucurat de succes în recent încheiatul serial britanic „Downton Abbey”. Paul Dano, consacrat de filmul „There Will Be Blood”, îl intrepretează pe contele Pierre Bezuhov, iar James Norton pe Prinţul Andrei Bolkonski.

War-Peace
Controversa planează asupra unor aspecte din intriga romanului pe care scenaristul a ales să le abordeze într-o manieră dezinhibată, cum ar fi relaţia incestuoasă dintre Anatol şi Helene Kuragin, sugerată de Tolstoi, dar neclarificată în roman. Cu toate acestea, regizorul a ales să consacre chiar o scenă de budoar relaţiei dintre cei doi fraţi.

Serialul se bucură de prezenţa unor actori foarte îndrăgiţi, printre ei – Gillian Anderson (Anna Pavlovna), protagonista serialului „Dosarele X”.

gillian

Sursa: The Guardian, www.bbc.com

Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă