SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE TRANSPORT FEROVIAR DE CĂLĂTORI „CFR CĂLĂTORI” SA

Circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă.  Astăzi, în Gara de Nord Bucureşti câteva garnituri au sosit cu întârzieri între 10 și 90 de minute din cauza defecțiunilor apărute la materialul rulant, pe fondul temperaturilor scăzute sau a restricțiilor de circulați e.

Pasagerii trenului Regio 5026 Ploiești Sud – București Nord au fost preluați de trenul IR 11034 Brașov – București Nord , dupa aproximativ 60 de minute de stationare între Brazi și Crivina din cauza unei defecțiuni la materialul rulant.

 

Întrucât este o situaţie în evoluţie, sunt posibile şi alte întârzieri şi/sau modificări, fapt pentru care recomandăm pasagerilor ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească, astfel:


Călătorii vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport  sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro

 

În situaţia apariţiei unor defecțiuni la instalația electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi le va acorda asistenţa necesară.

În toate unitățile CFR Călători (revizii, depouri, etc) se intervine constant pentru deszăpezire și pentru asigurarea condițiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă.

  

Prioritatea companiilor feroviare este ca transportul pasagerilor să se desfășoare conform procedurilor privind siguranţa circulației și mulțumește tuturor pentru înțelegere.

Se colaborează operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs si cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru călători.

Personalul feroviar este la dispoziţia pasagerilor oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor.