110 blocuri din cartierul bucureştean Militari au în continuare probleme cu furnizarea agentului termic

110 blocuri din cartierul bucureştean Militari au în continuare probleme cu furnizarea agentului termic, după ce dimineaţă s-a produs o nouă avarie la reţeaua de distribuţie a RADET. Defecţiunea se va remedia până deseară, i-a precizat redactorului RRA, Atena Teognoste, directorul general al RADET, Valentin Viţălariu.

Valentin Viţălariu: Este vorba despre o avarie care a apărut la reţeaua pe care o avem în strada Apusului, avarie pe care noi am semnalat-o aseară. Această avarie punea în pericol viaţa cetăţenilor, astfel încât atunci când se circula cu maşina nu se vedea ce era în spatele perdelei de abur, pentru că s-a creat o perdea de abur, fiind o avarie destul de mare şi atunci am dat ordin să se înceapă remedierea. Există trei spărturi, una este dstul de mare, este cam pe un sfert dintr-o ţeavă, s-a golit instalaţia, a început să se sudeze, sunt convins că deseară, la ora 24:00, o să începem să furnizăm din nou agent termic.

Realizator: Problema survine la doar câteva zile după ce o altă avarie a lăsat fără apă caldă şi căldură mai multe zone din Drumul Taberei şi Militari, mai bine de 24 de ore. Electrocentrale Bucureşti, ELCEN, susţine, într-un comunicat, că furnizează agentul termic la parametri optimi şi că problema este la compania de distribuţie. Pentru aceste defecţiuni repetate, RADET dă vina pe vechimea reţelei şi starea precară a instalaţiilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 ianuarie