Manifestări de susţinere, în ţară şi străinătate, pentru familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia

În mai multe oraşe din ţară sunt organizate astăzi manifestări de susţinere pentru familia Bodnariu: cei 5 copii ai acesteia au fost luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia. Acţiuni de solidaritate vor avea loc lara Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Constanţa, dar şi în Italia, la Torino şi Roma, în Olanda sau în Belgia, la  Bruxelles. Manifestarea de la Roma se va desfăşura în faţa ambasadei Norvegiei. Corespondenta RRA în Italia, Elena Postelnicu, a stat de vorbă cu organizatorul acesteia, Viorel Paiu.
Viorel Paiu: Vrem să ne exprimăm dezacordul faţă de nedreptatea făcută familiei Bodnariu, cărora i-au fost luaţi cei 5 copii fără explicaţii concrete şi cerem reunificarea familiei. Dorim, totodată, să atragem atenţia mass-mediei pentru ca aceste tragedii să nu rămână ascunse şi să nu se mai repete. Observăm din partea autorităţilor de la Bucureşti o implicare parţială şi cerem să fie mai determinaţi în soluţionarea rapidă şi pozitivă a acestei tragedii familiale. În situaţia lor pot fi şi alţi români din străinătate şi nu trebuie să mai lăsăm şă se mai repete asemenea cazuri.
Ieri, autorităţile române şi cele norvegiene au discutat pe această temă. Cele două părţi au convenit că vor coopera pentru rezolvarea cazului. Autorităţile române vor organiza în perioada imediat următoare, prin misiunea diplomatică de la Oslo, o vizită la nivel parlamentar în Norvegia. Şi ambasadorul României la Oslo va avea o discuţie, miercurea viitoare, cu reprezentanţii Ministerului Norvegian al Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 ianuarie)