Serie de expoziţii organizate de ICR Chişinău în Republica Moldova şi la Cernăuţi cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în  parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și Liceul Teoretic „Constantin Spătaru” din Leova, organizează joi, 14 ianuarie 2016, la ora 13.00, în incinta liceului menționat mai sus, vernisarea expoziției „Tudor Arghezi, lumea cuvintelor potrivite”.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române din București și Biblioteca Raională Leova, organizează în ziua de 14.01.2016, la ora 11.00, în incinta bibliotecii, vernisarea expoziției „Gellu Naum și suprarealismul românesc”. Evenimentul se înscrie în seria de manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale. La vernisaj participă acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău.

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, organizează vineri, 15 ianuarie 2016, o serie de manifestări în parcul Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău.

Manifestările consacrate  Zilei Culturii Naţionale se vor desfășura după următorul program:

  • ora 10.00   – Depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor  Literaturii Române din  Grădina publică „Ştefan cel Mare şi  Sfânt”;
  • ora 10.15   –  Recital literar-artistic „Pururi tânăr, înfăşurat în manta-mi…”, pe Aleea Clasicilor Literaturii Române;

ora – 11.00    Vernisarea expoziţiei „Mihai Eminescu… În mine bate inima lumii”, la Galeria La Rond, situată în preajma statuii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Pentru marcarea Zilei Culturii Naționale în Republica Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în parteneriat cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, organizează marți, 12 ianuarie 2016, la ora 14.00, la Galeria MoldoFaciatta, amplasata pe fațada principală a imobilului Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova din Chișinău, vernisajul expoziției „Nicolae Labiș, poetul luptei cu inerția”.

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Consulatul General al României la Cernăuți și Societatea Culturală „Mihai Eminescu” din Cernăuți, organizează vineri,15 ianuarie 2016., la orele 11.00, la sediul Societății Culturale „Mihai Eminescu” din Cernăuți, vernisarea expoziției  „Liviu Rebreanu – ctitorul romanului românesc modern”.