THE WASHINGTON POST: Banca Mondială urmează să ajute România să acceseze fonduri UE

 Bucureşti, România – Guvernul român a semnat un acord cu Banca Mondială, menit să ajute la aplicarea unor reforme în administraţia publică  şi să sporească absorbiţia fondurilor de la Uniunea Europeană.

Într-o declaraţie făcută luni, Banca Mondială a precizat că memorandumul acestei înţelegeri, valabil până în anul 2023, va oferi asistenţă tehnică instituţiilor publice româneşti, inclusiv în domeniul educaţiei şi al sănătăţii, pentru ca aceste sectoare să fie mai bine pregătite să absoarbă fonduri ale UE.

Guvernul român a mai anunţat că vor fi vizate şi alte sectoare, precum agricultura, dezvoltarea rurală şi industria piscicolă.

Anul trecut, România a accesat numai 60% din fondurile alocate ţării de UE, din cauza întârzierii punerii în aplicare a programelor şi din cauza combaterii corupţiei.

Banca Mondială a ajutat România să-şi modernizeze administraţia publică începând din anul 2010, în privinţa reducerii sărăciei, în agricultură şi educaţie, precum şi în privinţa schimbărilor de climă.(AP)

Traducerea: Alexandru Danga

THE WASHINGTON POST (SUA), 12 ianuarie 2016