Preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România, Constantin Stroe: autostrada Piteşti-Sibiu este vitală pentru România

Preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România, Constantin Stroe, susţine că autostrada Piteşti-Sibiu este vitală pentru România. El afirmă că după felul în care se desfăşoară acum lucrurile, tronsonul nu va fi finalizat nici măcar în anul 2025 şi propune chiar o soluţie radicală în ceea ce priveşte CNADNR.
Constantin Stroe: „Este o batjocură. Este o băşcălie naţională. Este inadmisibil ce se întâmplă ca o ţară, care are totuşi un potenţial important în această industrie, care contribuie şi la export şi la bunăstarea şi la locuri de muncă, să fie tratată cu atâta indiferenţă, în condiţiile în care 81% din finanţare este asigurată prin fonduri ale UE. Nu au făcut măsurătoare, nu au făcut un calcul să vadă ce fonduri uriaşe pierde România urmare a lipsei acestei autostrăzi. Am stat de vorbă cu cei de la CNADNR, eu aş desfiinţa-o, pur şi simplu”.
Constantin Stroe mai spune că este nevoie de o agenţie în directa subordine a prim-ministrului, care să aibă specialişti în toate domeniile necesare: profesorii în construcţii, experţi în drumuri şi poduri, geologi.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 ianuarie)