Proiectul original marca Radio România „Ora de educaţie muzicală”, la cea de-a şasea ediţie

În perioada 21 ianuarie – 31 mai 2016, proiectul de succes „Ora de educaţie muzicală” se va desfăşura, bilunar, la Liceul Teoretic Bulgar „Hristo Botev” din sectorul 1. Vor participa aproximativ 60 de elevi care vor afla de ce este importantă cunoaşterea istoriei muzicale.
Organizat de Centrul Cultural Media prin Radio România Cultural, în colaborare cu Orchestrele şi Corurile Radio, programul „Ora de educaţie muzicală” are ca scop promovarea produselor Radio România – concerte de muzică clasică, CD-uri audio, cărţi, emisiuni radiofonice de specialitate, dar şi atragerea şi fidelizarea spectatorilor în sălile de concerte radio sau la audiţiile radiofonice.
Invitatul primei ediţii de joi, 21 ianuarie 2016, este trompetistul Sebastian Serafimovici, solist instrumentist la Orchestra Naţională Radio. Împreunã cu realizatorul Cristian Marica, acesta le va prezenta copiilor o lecţie introductivă în culisele muzicale ale radioului public şi o trecere în revistă a instrumentelor de suflat. Vor fi 60 de minute de dialog interactiv şi argumentat despre muzicã şi importanţa limbajului său universal.
Programul „Ora de educaţie muzicalã” este un proiect care se adreseazã elevilor care nu studiazã la liceele sau şcolile de profil. A debutat în anul 2011, la iniţiativa Radio România Cultural şi este transmis prin folosirea instrumentelor moderne de învăţare şi prin audiţiile muzicale live. La el au participat, până în prezent,  peste 1200 de elevi din Bucureşti şi jud. Ilfov.
Trompetistul Sebastian Serafimovici a absolvit în 1994 Universitatea de Muzică din Bucureşti – Facultatea de Interpretare Muzicală, devenind masterat în interpretare muzicală în anul 2000. Din 1999 este solist instrumentist la Orchestra Naţională Radio, iar din 2008, profesor asociat la American International School of Bucharest. Sebastian Serafimovici a avut colaborări cu diverse orchestre, formaţii şi muzicieni: Filarmonica „George Enescu”, Becker’s Bavarian Carpathen Show, a cântat în cadrul unor concerte din Bucureşti cu orchestrele unor mari artişti ca Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Mstislav Rostropovici.