Circulaţia trenurilor CFR Călători

Astăzi, 21 ianuarie, traficul feroviar se realizează în continuare în condiţii de iarnă, la temperaturi foarte scăzute. Unele trenuri mai  înregistrează întârzieri la sosire/plecare.

Pentru ziua de astăzi, până la această oră, s-a luat decizia anulării trenurilor de mai jos, pentru adaptarea circulaţiei feroviare la posibilităţile efective, iar traficul de pasageri va fi preluat, în măsura posibilităţilor, de celelalte trenuri rămase în grafice.

Anulările sunt necesare pe fondul temperaturilor extrem de scăzute, şi au loc în special pentru trenurile formate din automotoare Desiro (Săgeata Albastră), care sunt mai expuse problemelor tehnice de funcţionare.

TREN

RUTA

R

11072

Galaţi

Bucureşti Nord

IR

1880

Târgovişte

Titu

R

8652

Tulcea Oraş

Medgidia

R

9363

Roşiori Nord

Alexandria

R

3542

Sighişoara

Odorhei

R

3541

Odorhei

Cristur Hm

R

2564-1

Beia Hm

Sibiu

Pe secţia Medgidia – Tulcea Oraş trenurile în circulaţie sunt remorcate în continuare cu locomotive diesel electrice, iar pe secţia Slobozia Veche – Urziceni, trenurile sunt remorcate cu locomotive diesel electrice şi locomotive diesel hidraulice.

În toate unitățile CFR Călători (revizii, depouri, etc) se intervine constant pentru asigurarea condițiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. De asemenea, sunt pregătite locomotive diesel de rezervă, echipele de intervenție sunt suplimentate, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situaţia apariţiei unor defecțiuni la instalația electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren redistribuie călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi li se acordă asistenţa necesară.

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile de temperaturi foarte scăzute, recomandăm pasagerilor să  acceseze informaţii legate de situaţia circulaţiei trenurilor, astfel:

·         la numerele de telefon de la stațiile CFR  care sunt publicate pe  www.cfrcalatori.ro, la secțiunea  Info Utile/Informații Telefonice –  http://www.cfrcalatori.ro/148  

·         informaţii în timp real despre situaţia circulației trenurilor sunt disponibile  pe site-ul companiei de Infrastructură www.cfr.ro, accesând link-ul  http://cfr.ro/index.php/cauta-tren , iar

·         pasagerii care pornesc în călătorie din gările  București Nord, Brașov, Craiova şi Timișoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren, prin accesarea link-ului  http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web .

Prioritatea noastră este de a lua măsurile necesare pentru ca toţi cei care călătoresc cu trenul, în această perioadă, să ajungă în siguranţă la destinaţie.