Premierul Dacian Cioloş îşi continuă vizita oficială la Paris cu o întalnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri francez

Premierul Dacian Cioloş îşi continuă astăzi vizita oficială la Paris cu o întalnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri francez. El intenţionează să invite în România şi întreprinderile mici şi mijlocii pentru care ar exista potenţial în sectoarele agroalimentar sau energetic. În acelaşi timp Dacian Cioloş urmăreşte să identifice noi oportunităţi de afaceri pentru exportatorii români. Transmite de la Paris, Petruţa Obrejan.
Reporter: Premierul Dacian Cioloş urmează să se întâlnească în această dimineaţă, în jurul orei 9.35, ora României, cu reprezentanţii unor importante companii franceze. Ieri, şeful executivului român spunea că aspectul economic reprezintă un obictiv central al vizitei în capitala Franţei. De altfel, în cadrul dejunului cu preşedintele François Hollande şi premierul Manuel Valls, s-a discuta şi despre intensificarea colaborării economice. Dacian Cioloş s-a pronunţat totodată şi pentru susţinerea unei prezenţe româneşti mai vizibile în Franţa, precizând că există domenii în România care pot avea un real potenţial de export, iar guvernul intenţionează, în perioada următoare, să imprime o abordare economică pragmatică şi proactivă. În jurul orei 11.10, premierul Dacian Cioloş va fi primit de Claude Bartolone , preşedintele Adunării Naţionale. De altfel, acesta este şi ultimul punct al vizitei în capitala Franţei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 ianuarie