ASOCIAŢIA GENERALĂ A VÂNĂTORILOR ŞI PESCARILOR SPORTIVI DIN ROMÂNIA – COMUNICAT

Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România (A.G.V.P.S.) și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (I.G.J.R.) au semnat un protocol de colaborare în vederea creşterii eficienţei acţiunilor de prevenire şi combatere a încălcării legislaţiei în domeniul protecţiei fondului cinegetic şi piscicol.

Părţile semnatare urmăresc prin această colaborare aplicarea cu eficienţă sporită a legislaţiei prin prevenirea şi combaterea faptelor infracţionale şi contravenţionale la legile din domeniile vânătorii și pescuitului.

De asemenea, prin semnarea acestui protocol atât A.G.V.P.S. cât si I.G.J.R. își propun să asigure atât respectarea normativelor referitoare la vânătoare și pescuit, precum și prevenirea şi combaterea actelor de agresiune îndreptate împotriva personalului A.G.V.P.S. aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Conducerea A.G.V.P.S. și conducerea I.G.J.R. au convenit și asupra participării în parteneriat, în cadrul unor proiecte cu finanţare externă în vederea consolidării cooperării interinstituţionale şi întăririi capacităţii de intervenţie a celor două instituţii, pentru prevenirea şi combaterea atingerilor aduse activităților de pază, control, protecție și conservare a fondurilor cinegetice și a resursei acvatice vii a României.