Condiţii foarte bune pentru schi la Rânca, în judeţul Gorj

Temperaturile scăzute favorizează practicarea sporturilor de iarnă. În toată ţara sunt deschise patinoase, iar pe aproape toate pârtiile sunt condiţii bune de schi. Pe cele din staţiunile de pe Valea Prahovei şi din Poiana Braşov stratul de zăpadă naturală depăşeşte o jumătate de metru, iar instalaţiile pe cablu funcţionează în acest week-end. Şi la Rânca, în judeţul Gorj, condiţiile sunt bune, iar stratul de zăpadă este cuprins între 30 şi 60 de centimetri, după cum transmite corespondentul nostru Răzvan Stoichiţoiu.
Drumul de acces spre staţiune este curat, zăpada măsoară între 30 şi 60 de cm, funcţionează cinci pârtii şi sunt deschise toate centrele de inchiriere de echipament de schi şi sanie, precum şi şcoliile de schii. Salvamontiştii vor fi la datorie cu efective suplimentate, pentru a asigura asistenţă de specialitate în cazul unor evenimente nedorite.
Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj: „Putem spune cu bucurie că zăpada s-a păstrat foarte bine, au fost temperaturi destul de scăzute în staţiune şi s-a păstrat un strat corespunzător de zăpadă pe pârtii, undeva, estimăm noi, între 30 şi 60 de cm, suficientă ca acestea să fie acoperite în integralitatea lor. Funcţionează încă cele patru pârtii din centrul staţiunii şi „pârtia junior” de la intrarea din staţiune fiind pregătite corespunzător de operatorii economici care le deţin şi în fiecare zi turiştii găsesc condiţii optime de practicarea sporturilor de iarnă”.
Salvamontiştii gorjeni avertizează turiştii care fac deplasări cu schiurile de tură în zona înaltă alpină despre pericolul de producere de avalanşe în zonele cu expunere sudică şi în care vântul a depus cantităţi mari de zăpadă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 ianuarie)