Profesorul Marian Petcu este câştigătorul Premiului „Ioan Slavici” 2015

Aula „Ștefan Cicio Pop” din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a găzduit, în data de 21.01.2016, acordarea Premiului „Ioan Slavici” profesorului Marian Petcu de la Universitatea din București, pe anul 2015, pentru activitatea prodigioasă în domeniul istoriei jurnalismului.
Prof. univ. dr. Marian Petcu : „Este al treilea premiu pe care îl primesc și mă onorează. Am o prețuire deosebită pentru Ioan Slavici și spun asta nu pentru că sunt la Arad, ci pentru că i-am citit opera jurnalistică, am avut uimirile oricărui om  care urmărește traseul său profesional, puşcăriile, luminile și părțile mai puțin luminoase ale carierei lui Ioan Slavici. Nu pot fi decât recunoscător comitetului științific care m-a găsit vrednic pentru a-mi oferi acest deosebit premiu”.
Prof. univ. dr. Marius Grec, directorul Complexului Universitar de Studii Multiculturale și Patrimoniale, din cadrul UVVG, a precizat: „Ca o noutate, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Marian Petcu, membru fondator al Asociației Române de Istorie a Presei, am convenit ca în anul 2018, să organizăm un nou congres de istorie al presei la Arad, cu participare internațională, pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire. În urmă cu opt ani, Universitatea noastră a organizat primul congres de istorie a presei, care s-a finalizat cu prima enciclopedie de istorie a jurnalismului din România. 
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” decernează anual Premiul „Ioan Slavici” unor personalităţi cu merite deosebite în domeniul literaturii şi jurnalismului.
RADOR – 26 ianuarie