Tartă cu vinete şi peşte

Nu este nici pizza, nici quiche, nici tartă clasică, este o invenţie în care intervin un blat plin de mirodenii şi o combinaţie de ingrediente pentru compoziţie destul de ciudată, dar gustoasă. Să vedem ce va ieşi:

 Blatul cel cu mirodenii:DSCI2777

150 grame făină

150 grame margarină

150 grame brânză de vaci

50 grame nuci măcinate

boia iute, busuioc

Compoziţia ciudată:

1 vânătă medie

1 conservă de 100 grame de şprot afumat

70 de grame de pastă de tomate

sare, piper, oregano

Se amestecă făina, margarina şi brânza de vaci până se formează un aluat moale şi elastic. Se adaugă nucile măcinate, boiaua iute şi busuiocul. Se formează o „minge” care se lasă la frigider aproximativ o oră.

Vânăta se taie cubuleţe, se presară cu sare și se lasă la scurs într-o sită cel puțin jumătate de oră. Apoi se așează cubuleţele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se dau la cuptor până când s-au copt.

Pasta de roşii se dizolvă cu puțină apă şi se adaugă sarea, piperul şi oregano.

Sprotul se scurge de uleiul din conservă şi se mărunțeşte.

După ce am scos blatul din frigider, se întinde pe fundul unui vas de Jena (nu este nevoie să fie uns cu unt, aluatul este destul de gras) şi se dă la cuptor. Când a început să se coacă și se desprinde de pe fundul tăvii, se scoate afară, se unge cu sosul de roșii și deasupra se adaugă cubuleţele de vinete și peştele afumat. Opşional se poate orna şi cu puţin caşcaval ras. Se mai dă la cuptor până când s-a rumenit bine aluatul.

Poftă bună!

 Daniela Sîrbu