Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a reafirmat că formaţiunea sa susţine organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin

Replica liberalilor a venit, tot astăzi, de la Timişoara, unde co-preşedintele PNL Vasile Blaga a reafirmat că formaţiunea sa susţine organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin. Acest lucru nu numai că nu ar aduce vreun avantaj liberalilor – spune Vasile Blaga – dar ar da o şansă şi partidelor mici sau nou înfiinţate să câştige mandate la nivel local.

Vasile Blaga: Ne dorim efectiv două tururi de scrutin şi nu o spunem pentru prima dată, că am auzit discuţii de genul ăsta: dar aţi votat. Da, am votat, dar şi în Cameră şi în Senat, de fiecare dată înaintea votului ne-am spus punctul de vedere. A doua zi am depus în Parlament un proiect de lege, blocat de PSD, privind alegerea în două tururi. Noi nu discutăm aici de restrângerea drepturilor electorale. Atunci am intra la sub incidenţa deciziei Comisiei de la Veneţia, nu poţi cu un an înainte. Noi, dimpotrivă, lărgim drepturile electorale. Deci, noi ne dorim alegerea primarilor în două tururi de scrutin, chiar dacă avem şi noi peste 1000 de primari.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 ianuarie