Asociaţiile din turism doresc atragerea a cât mai mulţi dintre turiştii ruşi care vor renunţa la destinaţiile din Turcia sau Egipt

Autorităţile şi asociaţiile profesionale din turism încearcă, în această perioadă, să atragă cât mai mulţi dintre turiştii ruşi care vor renunţa în sezonul estival din acest an la destinaţiile din Turcia, pe fondul tensiunilor diplomatice dintre cele două ţări, sau din Egipt, ca urmare a situaţiei incerte privind doborârea unui avion rusesc pe teritoriul acestei ţări.

Corespondentul RRA Mona Constantinescu notează că în anul 2015 aproximativ şase milioane de turişti ruşi şi-au făcut vacanţele în staţiuni turceşti şi egiptene. În noul context internaţional, Asociaţia Litoral şi Delta Dunării îşi promovează cele două destinaţii turistice printr-o campanie ce constă în prezentări, conferinţe, spoturi în limba rusă şi excursii de informare pentru reprezentanţii agenţiilor de turism din Rusia. La această oră este programată şi o conferinţă de presă a preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, în cadrul căreia va prezenta concluziile unei vizite oficiale pe care a făcut-o, săptămâna trecută, în Federaţia Rusă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 februarie