Evaziunea fiscală în comerţul cu legume şi fructe aduce prejudicii de milioane de euro la bugetul statului

Evaziunea fiscală în comerţul cu legume şi fructe continuă să creeze prejudicii de milioane de euro la bugetul statului. Mii de tone de fructe şi legume ajung în depozite fără acte de provenienţă. Un astfel de fenomen se înregistrează şi în judeţul Mehedinţi, de unde relatează corespondentul Mihai Bădescu.
Reporter: Piaţa neagră a vânzărilor de fructe şi legume aduce pierderi uriaşe bugetului de stat. Doar uneori acestea sunt oprite şi controlate de oamenii legi.
-: Eu sunt una contra toată poliţia. Camionul a oprit dar domnul poliţai nu a cerut CMR. Pe CMR era scrisă factura cu numărul…, cutare. Este factură. Azi noapte i s-a trimis şi email-ul şi factura i s-a dat…Nu au luat CMR să se uite la şofer, acolo scria conform factura numărul cutare.
Reporter: Numai că marfa transportată trebuie însoţită de documente de provenienţă. Ele nu pot fi expediate prin email, cum a încercat să se justifice administratorul acestei firme.
Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi: La controlul efectuat de către colegii de la Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă pentru două sortimente de legume. Fapt pentru care întreaga cantitate, pe lângă aceste două sortimente sunt şi alte sortimente de legume şi fructe, va fi descărcată, cântărită, inventariată şi urmează să se dispună măsurile în consecinţă.
Reporter: Poliţiştii au amendat comerciantul cu 10 mii de lei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 februarie