Ministrul transporturilor, Dan Costescu, anunţă că şoferii vor avea la dispoziţie o aplicaţie online care va permite vizualizarea condiţiilor de circulaţie

Până la sfârşitul iernii şoferii din România vor avea la dispoziţie o aplicaţie online care va permite vizualizarea condiţiilor de circulaţie pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale. Aplicaţia, care va funcţiona pe pagina de internet a Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, va oferi în timp real informaţii inclusiv despre cum se acţionează pentru deszăpezire, a explicat în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, ministrul transporturilor, Dan Costescu.

Dan Costescu: Drumurile cu probleme vor fi figurate cu roşu pentru a atrage atenţia. Cu un singur click, toţi cei interesaţi vor putea vedea ce se întâmplă pe acea zonă, ce viteză a vântului avem, dacă este închis sau deschis, se va vedea câte utileje acţionează pe acest drum. Pe sectoarele închise se va vedea şi cu câte utilaje se lucrează. Pe această hartă vor apărea, de asemenea, şi cele 304 baze de deszăpezire ale CNADNR, pot vedea stocurile pentru materiale degivrante, nisip, sare, clorură de calciu.

Realizator: Reporterul RRA Alex Lancuzov aminteşte că la începutul anului, după primul val de aglomeraţie la vămile din vestul şi estul ţării, Poliţia de Frontieră a lansat o aplicaţie online care le permite şoferilor să vadă care este timpul de aşteptare în toate vămile din România.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 februarie