Senatorii jurişti au avizat favorabil cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul senatorului Gabriel Oprea

Senatorii jurişti au avizat favorabil cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a urmăririi penale în cazul senatorului Gabriel Oprea, a declarat preşedintele comisiei, liberalul Cătălin Boboc. După cum ne-a transmis redactorul RRA, Alina Stănuţă, Gabriel Oprea a declarat, în faţa colegilor săi, că este nevinovat, pentru că nu a cerut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de interne.

Gabriel Oprea: În momentul când am fost numit ministru de interne era un mecanism deja format, era un plan de măsuri. Nu am cerut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de interne, mă refer la coloane. Erau instrucţiuni din anul 1999 pe care ministrul de interne, oricum îl cheamă, în baza legii are voie să le evite, în care miniştrii pot beneficia de un echipaj de poliţie, iar miniştrii de stat sau viceprim-miniştrii au însoţire permanentă pentru protecţie.

Realizator: Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Cătălin Boboc, a precizat că, mâine, plenul Senatului se va pronunţa prin vot asupra cererii DNA.