Tartă cu ceapă și file de anchois

 Va prezentăm o tartă colorată și sărată, cu un blat ușor și care se prepară rapid. DSCI2782

 Pentru blat avem nevoie de:

 6 linguri de făină integrală

 6 linguri de pesmet

 70 grame de  parmezan

 125 grame de unt

  Pentru topping: 

  2 cepe roșii

 1 linguriță de zahăr brun

 mix de mirodenii-rozmarin, oregano, busuioc, cimbru

 ulei de măsline pentru călit cepele

 60 grame de file de anchois

 180 grame de sos pesto roșu

  Se amestecă făina, pesmetul, untul și parmezanul până se obține un aluat moale și elastic, care se lasă la frigider aproximativ jumătate de oră.

 Ceapa se taie solzișori și se călește în ulei de măsline împreună cu mirodeniile și o linguriță de zahăr brun.

 Când se scoate blatul din frigider, se întinde și se presează pe fundul unei forme de tort și se dă la cuptor. Nu este nevoie să ungem forma în prealabil, aluatul fiind destul de gras. Când blatul se rumenește ușor și se desprinde de fundul formei, se scoate afară, se întinde deasupra sosul pesto, apoi se așează feliile de ceapă călită și bucățile de anchois. Se dă încă puțin la cuptor, până când s-a rumenit aluatul.

 Poftă bună!

 Daniela Sîrbu