Liderul socialist spaniol, Pedro Sanchez, a început negocierile pentru a obţine sprijinul parlamentar în vederea formării guvernului

În Spania, liderul socialist Pedro Sanchez a început, în această după-amiază, negocierile pentru a obţine sprijinul parlamentar în vederea formării guvernului. Sanchez a spus că va discuta cu toate forţele politice, cele mai aşteptate întâlniri sunt cu liderii partidelor nou intrate în Parlament – Ciudadanos şi Podemos – de care depind acordurile de guvern.

Corespondenţă din Madrid – Reporter: Annamaria Damian – Pedro Sanchez doreşte un guvern viabil şi le-a cerut colegilor parlamentari încredere şi generozitate. Criticând Partidul Popular, al premierului în funcţie, Mariano Rajoy, liderul socialist se arată convins că poate obţine voturile necesare pentru învestire.

Pedro Sanchez: Avem ocazia să schimbăm ceva în ţara noastră, să reorientăm politicile, atât pe cea economică, precum şi pe cea socială şi a instituţiilor, de aceea cred că responsabilitatea mea este clară şi vă transmis că sunt convins că ne vom ridica la înălţimea aşteptărilor.

Reporter: Secretarul general al Partidului Socialist, care are 89 de mandate în Congres, trebuie să obţină 176 de voturi la dezbaterea de învestire, pentru a asigura un guvern stabil. Dacă reuşeşte un acord politic pentru guvernare, acesta trebuie aprobat întâi de toţi membrii Partidului Socialist şi de conducerea formaţiunii. Pedro Sanchez a mai anunţat că doreşte să schimbe legislaţia pieţei muncii, să lupte împotriva corupţiei şi să rezolve problema convieţuirii prin recunoaşterea diversităţii şi menţinerea unităţii Spaniei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 februarie