Supraveghere şi tratament avansat pentru pacienţii cardiaci critici

La Institutul de Boli Cardiovasculare, din Bucureşti, a fost inaugurată, astăzi, Unitatea de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici. Secţia are 23 de paturi, dotate cu monitoare mobile, care pot fi citite de la o distanţă de 30 de metri. Şeful noii unităţi, Ovidiu Chioncel, spune că există şi un sistem de alertare în caz de urgenţă pentru fiecare pacient:

Ovidiu Chioncel: Suntem un departament care internează urgenţe cardiace. Lucrul pe care ţin neapărat să-l menţionez este schimbarea totală a filozofiei îngrijirii pacientului cardiovascular. Noi trebuie să monitorizăm şi să luăm atitudine în aceslaşi timp. Practic, pacienţii severi, după ce au stat aici două sau trei zile, sunt transferaţi în zona de telemetrie. Ce înseamnă asta? Că au nişte mici dispozitive care le înregistrează continuu tensiunea şi frecvenţa cardiacă, iar, în caz de alarme, acestea sunt declanşate. Practic, pacienţii se pot mişca, nu au nevoie de repaus permanent şi imită foarte bine telemetria un mediu de acasă, mediul familiar.

Realizator: Redactorul Radio România Actualităţi, Adriana Turea, precizează că secţia este prevăzută şi cu un sistem modern anticalamitate, iar investiţia totală a fost de 600 de mii de euro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 februarie