Dezbatere la Ambasada României la Washington, pe tema securităţii NATO la Marea Neagră

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a organizat o reuniune cu oficiali americani interesaţi de securitatea la Marea Neagră. Maior salută iniţiativa SUA de a creşte alocările pentru apărare în Europa de Est. La evenimentul organizat la Ambasadă a participat şi şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache.

Reporter: „Atlantic, ca un cell for de dezbatere privind relaţia transatlantică” a reunit la Ambasada României de la Washington, specialişti din domeniul securităţii, inclusiv din Departamentul de Stat. „Marea Neagră ar trebui analizată din perspectiva faptului că este o zonă de contact între diverse forţe care au generat tensiuni în trecut. (…) Din această perspectivă, anunţul SUA privind alocarea suplimentară de resurse pentru contracararea ameninţărilor din Est este o veste bună pentru România. Ţara noastră poate juca rolul de partener al SUA în asigurarea descurajării provocărilor” – a aformat ambasadorul George Maior în cadrul dezbaterilor.

„A fost o discuţie extrem de interesantă cu principalii analişti preocupaţi de riscurile de securitate din regiune” – a notat şi şeful cancelariei lui Klaus Iohannis, Dan Mihalache. În SUA preocuparea privind frontiera de est a NATO devine din ce în ce mai mare. având în vedere ameninţările tot mai mari din regiune. România este cel mai stabil partener al NATO din regiunea Mării Negre.

ROMÂNIA TV – 6 februarie