Fostul preşedinte Emil Constantinescu a inaugurat Centrul pilot Fortul 13 Jilava

Centrul pilot Fortul 13 Jilava a fost inaugurat astăzi de către fostul preşedinte Emil Constantinescu, împreună cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Proiectul urmăreşte recuperarea de către tânăra generaţie a istoriei recente a crimelor comunismului şi face parte dintr-un proiect mai amplu, iniţiat de Emil Constantinescu şi Fundaţia Română pentru Democraţie, care urmăreşte realizarea unui Memorial al represiunii şi al luptei contra totalitarismului.
Emil Constantinescu: Acest Centru pilot de istorie recentă a României este o şansă excepţională pentru tânăra generaţie de a cunoaşte istoria adevărată a ţării noastre. Mai mult decât atât, este o şansă excepţională pentru tânăra generaţie de a-şi forma repere morale. Drama pe care o trăieşte acum România este o criză morală care pleacă din îndepărtarea de valori şi înlocuirea lor cu alte valori: dorinţa de îmbogăţire, dorinţa de ascensiune cu orice preţ.
Realizator: Fostul preşedinte Emil Constantinescu, ca iniţiator, a mai spus astăzi că proiectul se adresează unor grupuri ţintă formate din peste 1.000 de profesori şi peste 5.100 de elevi de liceu, ne-a transmis redactorul RRA Ramona Alexandrescu.