Domnul Eric Faidy, președinte al Consiliului de administrație al Camerei Franceze de Comerț și Industrie în Romania (CCIFER) și președinte al Michelin Europa Centrală și de Sud, a fost distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

Domnul Eric Faidy, președinte al Consiliului de administrație al Camerei Franceze de Comerț și Industrie în Romania (CCIFER) și președinte al Michelin Europa Centrală și de Sud, a fost distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, de către domnul François Saint-Paul, ambasadorul Franței în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 12 februarie, la Reședința Franței.

„Sub conducerea domnului Faidy, Camera Franceză de Comerț și Industrie și-a consolidat leadership-ul și s-a poziționat ca interlocutor activ al autorităților de specialitate din România”, a declarat, cu această ocazie, domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

„În seara această pusă la loc de onoare este o aventură comună. (…) Am impulsionat deschiderea camerei de comerț franceze către societate română, dialogul cu alte comunități de afaceri, participarea la dezbaterea publică. Comunitatea noastră de afaceri nu este închisă în ea însăși. Ea vorbește. Ea este ascultată. (…) Mândri de țara noastră, continuăm să învățăm de la România, din dinamismul ei, din refuzul ei față de extrema dreaptă sau stângă, din capacitatea societății civile de a se mobiliza”, a declarat domnul Eric Faidy.

Domnul Eric Faidy și-a început cariera în orașul natal, Puy-de-Dôme, unde a lucrat pentru doi ani la camera de comerț, industrie și agricultură locală.

În 1987, s-a alăturat grupului Michelin, în cadrul căruia şi-a desfășurat întreaga activitate profesională, atât în Franța cât și în străinătate. În 1999 a fost numit director financiar al filialei britanice a grupului Michelin, iar în 2007 a devenit președinte și director general al filialei ruse a aceluiași grup. 

Cariera sa și-a urmat dezvoltarea în regiune, iar în 2011 a devenit președinte Michelin România și Balcani. Din această funcție conduce un proiect de reorganizare a activităților grupului în Europa Centrală, care permite sporirea eficienţei operaţiunilor în regiune.

În 2013, este numit președinte al noii regiuni Michelin Europa Centrală și de Sud,  gestionând activitățile companiei în 12 țări: Albania, Bulgaria, Cipru, Croația, Bosnia-Herțegovina, Grecia, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Ungaria. În această calitate, a contribuit constant la dinamizarea relațiilor economice franco-române.

În 2011, este numit consilier de comerț exterior al Franței în România și președinte al Parteneriatului Român pentru Siguranță Rutieră (GRSP România), poziție din care a contribuit la promovarea bunelor practici în domeniul securității rutiere.

În 2010, domnul Eric Faidy a fost ales membru al Consiliului de administrație al Camerei Franceze de Comerț și Industrie din Romania, iar în 2014 devine președinte al consiliului.

Camera de Comerț și Industrie Franceză din România (CCIFER) sărbătorește anul acesta 20 de ani de existență în România a peste 450 de companii membre care reprezintă o cifră de afaceri cumulată de peste 15% din PIB și peste 135.000 de locuri de munca. CCIFER propune membrilor săi oportunități de networking și dezvoltare, în jurul unor tematici prioritare: leadership, antreprenoriat, inovație și competitivitate. Anul trecut, CCIFER a publicat Cartea Alba a Competitivității, un document destinat partenerilor instituționali, care identifică 52 de măsuri concrete de ameliorare a competitivității economice pe opt axe prioritare. În 2016, CCIFER lansează The French Hub, un club de antreprenoriat care își propune să stimuleze crearea și dezvoltarea start – up -urilor.  Detalii pe www.ccifer.ro.