Filmul „Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de la Berlin

Adrian-SitaruFilmul „Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de la Berlin. Filmul a fost selectat în secţiunea „Forum”; aici sunt prezentate în fiecare an producţii care pun accent pe avangardă şi experiment. „Ilegitim” este singurul lung-metraj românesc înscris în competiţie la această a 66-a ediţie a Festivalului de la Berlin.

Reporter: Costi Dumăscu – Este un film destul de chinuit, pentru care actorii au adus inclusiv bani de acasă şi la care s-a lucrat fără duble, ca la un documentar – mărturiseşte regizorul Adrian Sitaru. Nu am avut scenariu, un an încercat tot felul de situaţii, feluri de a închega o poveste, care, în final, să fie credibilă. „Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoare filme româneşti din ultimii ani, spune povestea a doi fraţi, interpretaţi de Alina Grigore şi Robi Urs, şi iubirea lor ilegitimă. Din distribuţie mai fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu şi actori neprofesionişti, încă studenţi. Filmările au durat doar două săptămâni, timp în care însă actorii au fost 24 de ore din 24 în pielea personajelor. Este al patrulea lung-metraj al lui Adrian Sitaru, după „Pescuit sportiv”, „Din dragoste, cu cele mai bune intenţii” şi „Domestic”. „Ilegitim” va avea premiera în cinematografele din România peste o lună, în 18 martie.

Realizator: Costi Dumăscu a prefaţat, în „Radiojurnal”, premiera mondială a filmului „Ilegitim” de Adrian Sitaru, în această seară, la Festivalul de la Berlin.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 februarie