Atacul din Ankara este un act de terorism, susţine un oficial turc

BUGÜN: Ankara: Vizite amânate ale preşedintelui şi premierului. Numărul morţilor ajunge la 28

BUGÜN (17 februarie) – Cel puţin 28 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 61 au fost rănite într-o deflagraţie puternică înregistrată în Ankara, după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului, Numan Kurtulmuş. Ministrul sănătăţii a afirmat că peste 20 de persoane au decedat la locul exploziei şi trei în spital. Semiluna Roşie (echivalentul din Turcia al Crucii Roşii – n.red.) a anunţat că stocurile de sânge sunt suficiente pentru persoanele rănite. Explozia a avut loc într-un cartier militar, fiind afectate patru vehicule în care se aflau soldaţi. Guvernatorul Ankarei a precizat că o maşină încărcată cu explozibil a fost detonată în locul în care staţionau vehiculele militare. Numeroase ambulanţe şi echipaje de pompieri au fost trimise imediat la faţa locului. Pentru a preveni înregistrarea de noi victime, serviciile de securitate au blocat accesul în zonă. Poliţia a demarat o anchetă pentru a afla circumstanţele producerii atacului. La scurt timp după o reuniune pe teme de securitate care a avut loc la Palatul Prezidenţial, premierul Ahmet Davutoğlu a declarat că a fost informat în legătură cu atacul şi că sunt cercetate toate datele. Premierul a amânat vizita pe care urma să o facă la Bruxelles. Şi preşedintele Recep Tayyip Erdoğan şi-a amânat vizita în Azerbaidjan. Purtătorul de cuvânt al partidului de guvernare, Justiţie şi Dezvoltare, a afirmat că „terorismul şi-a arătat, încă o dată, la Ankara, chipul josnic şi trădător”.

******

Numărul morţilor ajunge la 18

BUGÜN (Turcia) 17 februarie 2016 – Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 45 au fost rănite într-o deflagraţie puternică înregistrată în Ankara. Explozia a avut loc într-un cartier militar, fiind afectate patru vehicule în care se aflau soldaţi. Guvernatorul Ankarei afirmă că o maşină încărcată cu explozibil a fost detonată în locul în care staţionau vehiculele militare. Numeroase ambulanţe şi echipaje de pompieri au fost trimise imediat la faţa locului. Pentru a preveni înregistrarea de noi victime, serviciile de securitate au blocat accesul în zonă. Poliţia a demarat o anchetă pentru a afla cauzele producerii atacului. Aflat la Palatul Prezidenţial la o reuniune pe teme de securitate, premierul Ahmet Davutoğlu a declarat că a fost informat în legătură cu atacul şi că sunt cercetate toate datele. Preşedintele partidului de guvernare, Justiţie şi Dezvoltare, a afirmat că „terorismul şi-a arătat încă o dată la Ankara chipul josnic şi trădător”.

*****

Cinci persoane au fost ucise în explozia care a avut loc în capitala Turciei miercuri. Din informaţiile existente, pare a fi un atentat cu bombă asupra unui vehicul care transporta personal militar, anunţă CNN Turk, citându-l pe guvernatorul oraşului, Mehmet Kiliclar. Explozia, care a vut loc în apropierea clădirii Parlamentului, a unor instituţii guvernamentale şi a unor unităţi ale armatei este un act de terorism, susţine purtătorul de cuvânt al partidului aflat la guvernare, Omer Celik.

REUTERS – 17 februarie