Premierul Dacian Cioloş merge în plenul Senatului ca să explice acţiunea Fiscului, de evacuare a sediilor trustului Intact

Premierul Dacian Cioloş va merge astăzi în plenul Senatului, unde este invitat să explice acţiunea Fiscului, de evacuare a sediilor în care îşi desfăşoară activitatea televiziunile din trustul Intact. Solicitarea a venit din partea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi a fost susţinută prin vot, de toate grupurile parlamentare, ne spune redactorul nostru, Alina Stănuţă.
Reporter: Toate grupurile parlamentare au susţinut că decizia ANAF reprezintă o încălcare a dreptului de exprimare şi este o încercare de suprimare a libertăţii presei. Cu 70 de voturi pentru şi două împotrivă, senatorii au fost de acord cu solicitarea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de a-l chema pe şeful Executivului, Dacian Cioloş, în plenul Senatului pentru a explica acţiunea ANAF. Şi membrii CNA s-au autosesizat după dezbaterile din spaţiul public şi au decis că joi se vor întâlni cu reprezentanţii trustului Intact, pentru a discuta despre situaţia creată, după solicitarea de evacuare a sediilor, din partea ANAF. Potrivit Legii audiovizualului, în momentul în care o instituţie media nu are un studiu autorizat de CNA, nu poate emite.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 februarie)