Transportatorii bulgari ameninţă cu blocări de trafic la punctele de trecere a frontierei cu Grecia

Transportatorii bulgari au ameninţat că vor bloca traficul la toate cele şase puncte de trecere a frontierei cu Grecia, nemulţumiţi de blocajele făcute, în ultima perioadă, de fermierii greci. Deja un punct al frontierei poate fi traversat doar de autocare şi autoturisme, restul traficului fiind oprit de transportatori.

Corespondenţă din Sofia – Reporter: Petio Petkov – De 45 de ore rămâne blocat întregul trafic prin principalul punct de control la frontiera bulgaro-elenă Kulata-Promahonas. Prin Ilinden-Exochi trec numai autocare şi autoturisme. Şoferi bulgari de TIR-uri, nemulţumiţi de blocajele periodice din ultima luna ale fermierilor eleni, au blocat în cursul dimineţii traficul în ambele direcţii la punctul Petko Voivoda – Ormenion, în partea de est a frontierei, inclusiv pentru pietoni. Nu sunt probleme la celelalte 3 puncte: Kăpitan Petko Voivoda, Makaza, Zlatograd şi Ivailovgrad.

Transportatorii bulgari, care suferă piederi mari ca urmare a blocajelor, ameninţă însă că vor organiza contrablocaje la toate cele 6 puncte de control. Autorităţile bulgare ca şi cele elene nu au intervenit până acum în vederea opririi acestor acţiuni. Primul ministru Tsipras i-a spus omologului său Borisov că nu poate opri protestele fermierilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 februarie