Acord al liderilor europeni privind ramanerea Marii Britanii în UE

Premierul britanic David Cameron a anunţat aseară că a obţinut la Bruxelles un acord ce dă un statut special al Marii Britanii în Uniunea Europeană. După compromisul obţinut, care prevede restricţii severe la sistemul social britanic pentru cetăţenii comunitari, el a promis că va face campanie astfel încât Marea Britanie să rămână în Uniune. Corespondenta noastră Cerasela Rădulescu relatează.
Reporter: După două zile de negocieri intense la Bruxelles, preşedintele Consiliului European Donald Tusk a anunţat azi-noapte acordul cu o susţinere în unanimintate a statelor membre. Presedintele Klaus Iohannis a declarat la finalul summit-ului că românii care lucrează în Marea Britanie în prezent nu vor fi afectaţi de acest acord.
Klaus Iohannis: Cetăţenii români care lucrează deja pe piaţa muncii din Marea Britanie, atenţie, foarte important, nu vor fi afectaţi de acest mecanism. Acesta priveşte doar eventualii lucrători care vor intra pe piaţa muncii din Marea Britanie după intrarea în vigoare a mecanismului, dar şi aceştia îşi vor recupera accesul la aceste prestaţii, gradual, pe parcursul unei perioade de patru ani.
Reporter: Premierul britanic David Cameron anunţă că a obţinut un acord ce oferă ţării sale un statut special în Uniunea Europeană în schimbul rămânerii în spaţiul comunitar.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 februarie