Oraşul iubirii în viziunea a cinci pictori

Viaţa de oraş ascunde în ea o mulţime de lucruri frumoase: romantismul, misterul, energia. Dacă la răsăritul soarelui, agitaţia şi graba pun stăpânire pe oras – adulţii se grăbesc să ajungă la locurile de muncă, studenţii la facultate, elevii la şcoală, la apusul soarelui totul se transformă – se aprind luminile de noapte, iar oraşul intră într-o atmosferă misterioasă. Mai jos vă prezentăm lucrări ale cinci pictori talentaţi, care au reuşit să transmită toată frumuseţea oraşului iubirii, Paris.

1. Culori luminoase de la Richard Macneil
paris1

Pictorul Richard Macneil s-a născut, în anul 1958, în oraşul Worcester din Marea Britanie. Nu este un pictor renumit, cu toate că tablourile sale înfrumusetează Biroul Oval al Casei Albe din SUA. Lucrările lui Macneil sunt ca o excursie la Paris sau New York. Sunt aşa de frumoase că aproape nu-ţi poti lua privirea de la ele.

2. Graba oraşului de la Cal Gazhimi
paris2jpg

Pictorul libian Cal Gazhimi s-a născut la Tripoli în anul 1968. El a manifestat interes faţă de pictura încă de la o vârstă fragedă. La vârsta de 10 ani, Cal Gazhimi a participat la primul său concurs de pictură. Acum, pictorul libian locuieşte în Canada, unde realizează peisaje de oraş şi natura moartă şi îşi perfecţionează tehnica de folosire a spaclului şi a uleiului în pictură.

3. Luminile de noapte ale oraşului de la Aleksei Butirski
paris3

Pictorul rus Aleksei Butirski s-a născut Moscova în anul 1974. Tematica lucrărilor sale o constituie peisajele urbane, pe care el le realizează într-o manieră realistă, ilustrând viaţa cotidiană a oraşului. Datorită talentului său, Butirski face parte din elita pictorilor ruşi contemporani.

4. Dinamica oraşului de la Jeremy Mann
paris4

Jeremy Mann este un pictor american contemporan, o personalitate importantă în lumea artei. El a primit o apreciere înaltă din partea criticilor şi o recunoaştere din partea colecţionarilor. Una din lucrările sale a înfrumuseţat coperta revistei americane „American Art Colector”. Pictorul are un stil aparte, care face ca el să fie recunoscut de la prima privire a tabloului.

5. Realism în acuarelă de la Thierry Duval
paris5

Thierry Duval este un pictor francez, pasionat de pictură încă din copilarie. El a studiat în domeniul artei decorative şi lucrează în prezent ca ilustrator într-o agenţie de publicitate de la Paris. Dar pictează doar ce-i place: oraşul iubirii – Paris, Venetia si Orientul.

(www.adme.ru)

Svetlana Sirbu