Alertă în Sălaj privind apariţia unor substanţe noi halucinogene periculoase

Specialiştii atrag atenţia că pe piaţă au apărut droguri sau substanţe halucinogene mult mai periculoase decât heroina sau cocaina. Corespondentul RRA, Adrian Lungu, transmite că autorităţile sunt alertă şi au organizat ample campanii de informare, mai ales în rândul tinerilor.

Reporter: Specialiştii antidrog din Sălaj atrag atenţia asupra apariţiei tot mai multor droguri deosebit de periculoase obţinute din substanţe legale vândute în farmacii şi nu numai.

Valer Merce, coodronatului Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Sălaj: Din păcate acestea sunt amestecuri de substanţe care apar în fiecare an, de aceea, din punct de vedere legislativ este greu să ţii pasul cu apariţia acestora.

Reporter: Cât de periculoase sunt aceste substanţe?

Valer Merce: Acestea substanţe sunt foarte periculoase. Unele sunt chiar mai aditive decât drogurile clasice şi, din păcate, tinerilor le sunt prezentate ca fiind substanţe naturale, legale, deci lipsite de orice risc. Chiar dacă în plicurile în care le achiziţionează apar sub forma unor fragmente vegetale, efectul este dat doar de substanţele cu care acestea sunt impregnate.

Reporter: Autorităţile sălăjene sunt în alertă, fiind organizate campanii de prevenire şi combatere a consumului de droguri, mai ales în rândul liceenilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 februarie