Cele mai spectaculoase clădiri aflate în construcţie pe glob

Arhitecţii timpurilor noastre se întrec în viziuni spectaculoase şi există în derulare o serie de proiecte de clădiri care îţi taie respiraţia. Iată doar câteva construcţii care vor deveni realitate în următorii ani, impresionante prin dimensiuni şi conceptele de design.

Cobra Towers – Kuweit

cobra
Aceste turnuri care imită două cobre încolăcite vor fi construite în Kuweit. Construcţia ar fi trebuit să înceapă iniţial în 2008, dar proiectul a fost amânat din cauza crizei financiare. Una din provocările cele mai mari a fost conceperea lifturilor care vor urca prin aceste turnuri în formă de spirală. Se pare că va fi folosit un sistem bazat pe aer comprimat utilizând tuburi pneumatice.

Kingdom Tower – Arabia Saudită

kingdomtower

Această construcţie care va fi ridicată în Arabia Saudită are ambiţia să depăşească în înălţime turnul Burj Khalifa din Dubai. Va fi prima clădire din lume care va depăşi 1 kilometru şi va găzdui birouri, apartamente de lux, un observator, un hotel Four Seasons şi cel mai înalt punct panoramic de pe glob. Finalizarea este programată în anul 2019.

Shanghai Tower

shaghai

Construcţia acestui turn cu 121 de etaje a început în 1993 şi a fost finalizată abia anul acesta, dar încă au loc lucrări de finisaj. Imagini în premieră de pe această clădire au putut fi văzute anul trecut când doi tineri ruşi iubitori de adrenalină au pătruns ilegal în şantier şi au urcat până în vârful turnului.

Dubai Pearl

dubaiperal

Complexul Dubai Pearl se doreşte a fi un oraş în sine, dar este conceput să arate ca un bloc de locuinţe. Patru turnuri vor fi unite printr-o punte aeriană şi la mijloc va fi amplasată o sală de spectacole cu 1.800 de locuri.

Agora Garden Tower – Taipei

agoragarden

Construcţia turnului Agora Garden este programată să înceapă anul acesta în Taipei, capitala Taiwanului şi are la bază un concept care integrează natura în spaţiul urban al zgârie-norilor. Turnul spiralat seamănă cu o secvenţă de ADN şi va fi complet ecologic: fiecare balcon va avea o grădină, iar energia folosită va fi cea solară, eoliană. De asemenea, grădinile vor fi udate cu apă de ploaie reciclată.

World One Tower – India

seul

Turnul de 117 etaje va deveni cea mai înaltă clădire de locuinţe din lume şi este construită în oraşul indian Mumbai. Va avea 300 de apartamente de lux al cărui design este realizat de Giorgio Armani.

Centrul de Cercetare şi Studii în Domeniul Petrolului „King Abdullah” – Arabia Saudită

kingabdullah

Nu este la fel de înaltă ca celelalte clădiri din această listă, dar este cu adevărat magnifică. Situată în Arabia Saudită, această universitate pare desprinsă din filmele SF, cu designul său futurist bazat pe celule hexagonale interconectate.

Centrul Suzhou Zhongnan – China

zhongnan

Construcţia acestu turn de 730 de metri a început de curând în China şi proiectul are o valoare de 4,5 milairde de dolari. Termenul de finalizare este 2020 şi va deveni cea mai înaltă clădire din China şi a treia din lume.

Lotte World Tower – Coreea de Sud

lotte

Turnul Lotte de 556 de metri va fi finalizat în 2016 şi va deveni cea mai înaltă clădire din Seul, capitala Coreei de Sud. Va găzdui magazine, birouri, apartamente, hoteluri şi o platformă de observaţie.

Staţiunea de iarnă Dawang – China

statiune2

Staţiunea de iarnă Dawang din China va fi inaugurată tot în 2016 şi va avea un parc de distracţii „pe gheaţă”, un complex de schi acoperit, un parc acvatic şi grădini suspendate. Designul său este o adevărată operă de artă.

Hotelul Songjiang – China

 hotel2

Acest hotel din China va fi amplasat între două formaţiuni stâncoase, pe un lac. O cascadă va curge practic pe zidurile sale exterioare. La nivelul inferior, oaspeţii vor avea o privelişte deosebită, pentru că acesta este situat sub apă.

Sursa: www.brightside.me

Traducerea şi editarea: Bianca Ioniţă