Americanii de pe Staţia Spaţială Internaţională se ţin de şotii

Astronautul american Scott Kelly mai are doar câteva zile de petrecut pe Staţia Spaţială Internaţională, după o misiune care a durat un an. Ce altă modalitate mai bună de a te relaxa decât să pluteşti îmbrăcat într-un costum de gorilă, alergându-ţi colegii pe o melodie de genul celor din Benny Hill?
Un film postat pe Twitter de fratele său geamăn aflat pe Terra, fostul astronaut Mark Kelly, a făcut senzaţie în mediul online. Acesta a fost însoţit de mesajul „Kelly de pe ISS, credeam că lucrurile se află sub control acolo la voi.”

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=IFc1XWEkhpM[/youtube]

Scott Kelly va reveni pe Pământ pe 1 martie. Fratele său geamăn este la fel de important pentru misiune ca şi el, pentru că NASA va compara parametrii de sănătate ai celor doi pentru a putea evalua impactul călătoriilor spaţiale pe termen lung asupra organismului uman.
Potrivit publicaţiei Tech Insider, Mark Kelly i-ar fi trimis fratelui său costumul de gorilă în ultimul transport de provizii medicale către ISS. Cu toate acestea, NASA nu a confirmat încă informaţia şi nu se ştie exact când a ajuns costumul în spaţiu.

Sursa: www.iflscience.com

Traducerea: Bianca Ioniţă