Reacţii la propunerea de modificare a Legii de funcţionare a SRR şi SRTv

Modificarea Legii de funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice nu ar putea duce la rezolvarea problemelor TVR, a apreciat la Radio România Actualităţi jurnalistul Ion Cristoiu. El a spus în emisiunea „Probleme la zi” că actuala formula organizaţională a posturilor publice de radio şi televiziune nu ar trebui modificată.
Ion Cristoiu: Această lege este o nouă fantezie şi nu văd cum ar reglementa probema TVR. Radioul public îl ascult. Din câte ştiu, stă bine financiar şi pot să spun ca jurnalist care nu fac concesii, nici măcar amicilor, nu am vzut niciun derapaj politic la Radio România Actualităţi. De aicu ar trebui să înveţe Televiziunea publică. Postul public acoperă foarte mult partea aceasta socială, diversa a vietii. Marea problema a TVR este impasul finaciar. Impasul financiar vine nu din faptul că nu avem un director general şi un preşedinte al Consiliului de Administraţie. După părerea mea, această funcţie trebuie să rămână aceeaşi, preşedintele Consiliului de Administraţie şi director general, dar mai ales cel care este preşedinte şi şi director trebuie să fie un cunoscător, nu spun  că excepţional ziarist, un foarte bun manager de presă.
Realizator: Javad Mottaghi, secretarul general al Uniunii de Radio şi Televiziune Asia – Pacific, cea mai mare asociaţie media din lume, a subliniat că schimbarea legislaţiei se face, de obicei, pentru a îmbunătăţi activitatea unei instituţii, nu pentru a distruge ceva ce funcţionează bine.
Amintim că preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului, Georgică Severin, a depus o propunere legislativă, în regim de urgenţă, care prevede separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general al SRR şi SRTv şi incompatibilităţi pentru membri ai consiliilor de administraţie. Aceştia din urmă ar trebui să renunţe să facă parte din partide sau din structurile de conducere ale organizaţiilor sindicale.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 februarie