Autorităţile din judeţul Buzău caută investitori în ţările vecine pentru a exploata cel mai mare filon de sare din România

Autorităţile din judeţul Buzău caută investitori în ţările vecine pentru a exploata cel mai mare filon de sare din România, care atinge 6 kilometri în adâncime şi nu a fost exploatat niciodată.
Reporter: Conducerea Consiliului Judeţean Buzău, prin secretarul Laurenţiu Gavrilă, precizează că se caută investitori pentru munţii de sare din Buzău de ani de zile, însă o explicaţie clară pentru lipsa de intenţie nu există. În judeţul Buzău există cel mai mare zăcământ de sare, spun specialiştii în domeniu. Acesta se întinde pe cel puţin 17 kilometri lungime şi peste 6 în adâncime, cuprinde 47 de peşteri de sare, dintre care una este cotată ca fiind a doua din lume ca lungime. Speologii şi arheologii care au cercetat ani de zile munţii de sare din judeţul Buzău spun că s-a făcut o aproximaţie. Cantitatea de sare din zonă ar ajunge întregului continent 100 de ani. Zilele trecute, la Târgul Naţional de Turism, judeţul Buzău a făcut un pas important în promovarea acestei zone către domeniul investiţional. Primăriile din zona munţilor de sare s-au asociat, astfel încât sarea de Buzău să devină atractivă economic şi să se dezvolte cele câteva comune limitrofe ei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 martie