Campania umanitară de donare de sânge ,,Salvarea unei vieţi depinde de tine!”

 

În spiritul dezvoltării sentimentului de responsabilitate socială în rândul elevilor, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna a continuat și anul acesta organizarea unor ample campanii de donare de sânge.

Derularea unui astfel de proiect a devenit o tradiţie pentru şcoala noastră, fiind în al treilea an de desfăşurare, elevii şi cadrele conştientizând reacţia proactivă faţă de consecinţele lipsei de sânge la nivelul instituțiilor medicale.

În acest sens, în zilele de 29 februarie si 1 martie 2016, elevii școlii au răspuns inițiativei conducerii, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguină Bacău,  în scopul ajutorării semenilor și sprijinirea sistemului medical național, prin donarea de sânge.

Acțiunea inițiată se dorește a fi un gest care să încălzească sufletele celor care au nevoie de speranță, acum în prag de primăvară, moment ce reprezintă  încurajarea pentru un nou început.

Școala formează elevii în spiritul umanismului și respectului față de valorile sociale fundamentale, iar gestul de solidaritate al viitorilor agenți de penitenciare față de cei aflați în suferință dovedește că aceștia pot deveni modele de implicare civică pentru comunitatea din care fac parte.

subcomisar de penitenciare Silvia VATAVU
Purtator de cuvânt
Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tirgu Ocna

Administratia Nationala a Penitenciarelor – MINISTERUL JUSTITIEI
Str. Tiseti nr.137,  loc. Tîrgu Ocna,  judetul  Bacau

Tel. mobil: 0740 114 215
Tel.0234/344 149, int.114
Fax. 0234/34
4 151
e-mail
silvia.vatavu@yahoo.com

silvia.vatavu@anp.gov.ro

www.anp.gov.ro