Piaţa de leasing ar putea creşte cu 15 până la 20% în acest an

Piaţa de leasing ar putea creşte cu 15 până la 20 la sută în acest an, susţine preşedintele Asociaţiei Societăţilor Financiare, Felix Daniliuc. El a explicat, în cadrul unei conferinţe de specialitate, că toate estimările indicatorilor macroeconomici duc la această concluzie:
Felix Daniliuc: Suntem într-un context favorabil, în primul rând, influenţat de indicatorii macroeconomici pe care analiştii i-au listat şi la finalul anului trecut, şi la început de 2016. Suntem la cote maxime de încredere în consum. Vedem dobânzi de referinţă bune. Vedem, de asemenea, încredere în rândul investitorilor locali, în primul rând, în a-şi creşte afacerile. Deci, sunt o serie de elemente care ne îndreptăţesc să avem, într-un procent destul de ridicat, încredere în ceea ce înseamnă dezvoltarea industriei de leasing.
Realizator: Felix Daniliuc atrage, însă, atenţia că s-a mai întâmplat ca perspectivele să pară pozitive la început de an, iar pe parcurs situaţia să fie alta din cauza unor evenimente neprevăzute. Redactorul nostru Iulian Olescu precizează că Asociaţia Societăţilor Financiare acordă consiliere clienţilor, astfel încât, atunci când au nevoie de finanţare, aceştia să poată alege între leasing şi credit bancar.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 martie