Proiectul legislativ care propune eliminarea taxei radio-tv achitate de persoanele fizice şi juridice a fost respins pe articole

Proiectul legislativ care propune eliminarea taxei radio-tv achitate de persoanel fizice şi juridice a fost respinsă pe articole de plenul Camerei Deputaţilor. Deputatul PNL, Traian Dobrinescu, a subliniat că aplicarea în acest moment a prevederilor din document ar crea mari probleme societăţilor publice de radio şi televiziune.

Traian Dobrinescu: În legătură cu Televiziunea română problemele sunt destul de grave. Probabil că va urma insolvenţa, un administratot judiciar sau special, reorganizarea, numirea unei noi conduceri. Sper să fie pe concurs de proiecte. Ceea ce se cere în acest proiect de lege neplata taxelor care a făcut obiectul unei obişnuinţe de-a lungul timpului, în acest moment nu este potrivit. A anula acele taxe care întregesc bugetul Radioului şi Televiziunii, în acest moment ar fi un dezastru pentru Radio care merge bine.

Realizator: Actul normativ aşteaptă astăzi votul final al Camerei Deputaţilor în calitate de primă Cameră sesizată. Şi membrii Comisiei de cultură propun respingerea proiectului, considerând că aplicarea lui ar conduce la imposibilitatea îndeplinirii obiectivelor constituţionale şi legale de către cele două servicii publice în ceea ce priveşte asigurarea dreptului la informare al cetăţenilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 martie