Autorităţile ungare au dat din nou asigurări că sunt pregătite pentru construirea, în caz de nevoie, a unui gard şi la frontiera cu România

 Autorităţile ungare au dat din nou asigurări că sunt pregătite pentru construirea, în caz de nevoie, a unui gard şi la frontiera cu România, în contextul crizei imigranţilor.
Consilierul pentru probleme de securitate al premierului ungar, Gyorgy Bakondi, a reiterat astăzi faptul că autorităţile din Ungaria sunt pregătite pentru construirea unui gard şi la frontiera cu România, în cazul în care acest lucru va fi necesar ca urmare a evoluţiilor privind situaţia migraţiei. Gyorgy Bakondi a precizat că gardul ar putea fi ridicat în cazul în care poliţiştii nu vor mai putea stopa un eventual val al imigranţilor, iar dacă guvernul de la Budapesta decide în privinţa construirii acestuia, lucrările vor începe de la frontiera ungaro-româno-sârbă şi se vor desfăşura pe o distanţă considerată necesară de-a lungul sectorului de 450 de kilometri. Subiectul se va afla pe agenda şedinţei de miercurea viitoare a guvernului de la Budapesta, când se va analiza şi situaţia consolidării gardurilor existente deja la frontierele Ungariei cu Serbia şi cu Croaţia. Grupuri de imigranţi încearcă, în ultima perioadă în fiecare zi, să treacă frontiera dintre Ungaria şi Serbia, prin breşe făcute în barierele de sârmă ghimpată, numai în cursul zilei de ieri fiind depistate în zonă 248 de persoane.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 martie)