Corina Creţu: Comisia Europeană poate trimite experţi în cheltuirea fondurilor europene în statele membre

Comisia Europeană poate trimite rapid experţi în cheltuirea fondurilor europene în statele membre dacă acestea au dificultăţi de implementare a în derulareaproiectelor. Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu a precizat la RRA, că în întreaga Uniune sunt 24.000 de astfel de specialişti care pot ajuta la creşterea gradului de absorţie a banilor europeni în regiunile mai puţin dezvoltate.
Corina Creţu: „Putem oferi experţi pe cheltuiala Comisiei Europene, se numeşte un program PEER 2 PEER pe care l-am lansat, dar această solicitare trebuie să vină din partea regiunilor sau a unui stat membru, nu putem oferi noi. Deci, de pildă, mâine, dacă Regiunea Nord-Est ne solicită spunându-ne, avem probleme în achiziţiile publice sau instrumente financiare, noi în decurs de zece zile putem trimite experţi pe teren pentru a explica aceste lucruri, putem oferi cinci zile schimb de experienţă ş.a.m.d.
Realizator: Comisarul Corina Creţu a făcut şi un apel la autorităţilor implicate în proiecte europene să facă abstracţie că 2016 este un an electoral şi să se concentreze pe finalizarea lucrărilor restante”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 martie)