12 plante care pot să supravieţuiască chiar şi în cele mai întunecate colţuri ale camerei

Pentru camerele şi spaţiile în care lumina soarelui ajunge rar, aceste plante pot fi o adevărată salvare. Ele se simt minunat la umbră sau în locurile slab luminate. La majoritatea acestor plante, frumuseţea constă nu în flori, ci în frunzele lor. Iar dacă ne gândim la partea benefică a plantelor, atunci ele contribuie şi la purificarea aerului.

Calathea

Calathea, sursa: adme.ru
Calathea, sursa: adme.ru

Frunzele frumos desenate fac ca această plantă să fie dorită în orice cameră, dar să nu uităm că razele solare îi fac rău, de aceea planta trebuie ţinută într-un loc umbros şi ferită de curenţi de aer.

Dieffenbachia

Lumina difuză este cea mai potrivită pentru această plantă. Dieffenbachia este o plantă deosebit de frumoasă în special primăvara şi vara, când în centrul plantei apar frunze tinere şi luminoase.

Dracaena Marginata

Această plantă este apreciată în special pentru aspectul său exotic. Însă ţineţi planta cât mai departe de razele solare. Lumina soarelui nu-i face bine, iar locul cel mai potrivit pentru ea este unul umbros.

Chlorophytum comosum sau Planta păianjen

Planta paianjen - sursa: adme.ru
Planta paianjen – sursa: adme.ru

Aceasta este una dintre cele mai răspândite plante de interior. Ea poate trăi o lungă perioadă fără soare şi ajută la purificarea aerului din încăpere.

Helxine sau Soleirolia

Este o plantă cu frunze mici, care arată minunat în ghivece suspendate sau în vecinătatea plantelor mari. Atenţie, însă, aşezată lângă plante mici ea le poate „sugruma”. Tot ce are nevoie este udarea frecventă şi doar prin pulverizare.

Feriga

Există peste 2.000 de specii de ferigi potrivite pentru cultivarea în locuinţă. Aceste plante tropicale pot fi aşezate în spaţii întunecoase, însă nu iubesc aerul uscat. Ele necesită stropirea frunzelor cu apă, mai ales în sezonul cald.

filodendronulFilodendronul cu frunză în formă de inimă

Probabil acesta este planta preferată a multor grădinari. Ea se simte bine la umbră şi curăță perfect aerul. Ocazional, va trebui să o prindeți pentru ca aceasta să nu se alungească prea tare.

Neoregelia

Această plantă tropicală creşte chiar şi cu lumină artificială. Ea înflorește în condiții de umiditate crescută, iar una din încăperile potrivite pentru această plantă este baia.

Spathiphyllum sau Crinul Păcii

Dacă ați uitat de multe ori să udaţi plantele, iar camerele voastre nu sunt foarte luminate, atunci puteți alege să plantaţi această floare frumoasă și deloc pretențioasă.

 

Aglaonema - sursa: adme.ru
Aglaonema – sursa: adme.ru

Aglaonema

Aglaonema este una din cele mai bune opţiuni pentru o cameră cu luminozitate scăzută. Este, de asemenea, ideală pentru grădinari începători.

Sansevieria trifasciata

Aceasta este o plantă de apartament foarte uşor de îngrijit. Mai este cunoscută şi ca „Limba soacrei”. Lumina ajută la creșterea ei, dar trăieşte foarte bine şi în întuneric.

Aspidistra - sursa: adme.ru
Aspidistra – sursa: adme.ru

Aspidistra mare

Această plantă suportă foarte bine umbra, căldura şi frigul. Însă va trebui să aveţi puțină răbdare, deoarece ea creşte foarte lent.

Svetlana Sîrbu