Celebrul fotograf ecologist Gary Braasch a murit în zona Marii Bariere de Corali

ggFotograful american Gary Braasch, un cunoscut ecologist şi militant pentru combaterea încălzirii globale care a câştigat numeroase premii în carieră, a murit luni în timp ce făcea snorkeling la extremitatea nordică a Marii Bariere de Corali. Acesta realiza fotografii care să dovedească impactul schimbărilor climatice asupra recifului împreună cu un reprezentant al muzeului natural de pe Lizard Island, Australia. Cauza morţii nu a fost încă stabilită. Gary Braasch avea 70 de ani şi era originar din Portland, Oregon.

Marea Barieră de Corali, zonă naturală aflată în patrimoniul UNESCO, este cel mai mare ecosistem din lume, cu mii de recifuri de corali coloraţi care acoperă aproximativ 2.000 de kilometri din zona de coastă din nord-estul Australiei.
O parte din recif este ameninţată cu distrugerea permanentă din cauza acţiunii curentului ecuatorial El Nino din Oceanul Pacific. Acesta ar putea provoca în 2016 cel mai grav episod de albire a coralilor înregistrat până acum. Albirea coralilor este un fenomen de declin, creşterea temperaturii apei având ca rezultat expulzarea algelor care dau coralilor culoare şi nutrienţi.

coral

Sursa: NewsDaily.com

Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă