Vizita preşedintelui României, Klaus Iohannis la Ierusalim

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se află la Ierusalim, pentru o vizită de stat în Israel, menită să îmbunătăţească relaţiile bilaterale. Pe lângă discuţiile cu oficialităţile israeliene, preşedintele are astăzi pe agendă şi întâlnirea cu Patriarhul Ierusalimului. Trimisul Radio România, Oana Bâlă, relatează.

Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis va fi primit, în această dimineaţă, la reşedinţa prezidenţială din Ierusalim, de omologul său israelian, Reuven Rivlin, în cadrul unei ceremonii oficiale. Cei doi şefi de stat vor susţine declaraţii comune de presă şi vor avea convorbiri cu participarea membrilor celor două delagaţii, în cadrul cărora vor fi abordate teme de interes bilateral, dar şi aspecte ce privesc consolidarea relaţiilor româno-israeliene. Preşedintele României mai are programate astăzi convorbiri cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, urmate de declaraţii de presă şi de un dejun oferit în onoarea şefului statului român.

Klaus Iohannis: Voi avea discuţii, cred eu, foarte bune, care au scopul de a îmbunătăţi relaţia dintre România şi Israel. Sunt foarte multe domenii în care avem colaborări bune, în care avem abordări comune.

Reporter: În a doua parte a zilei, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, se vor întâlni cu Patriarhul Greco-Ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea şi vor vizita împreună Biserica Sfântului Mormânt.

Realizator: Cu ocazia vizitei în Israel, Klaus Iohannis urmează să se deplaseze şi în teritoriile palestiniene pentru convorbiri oficiale cu preşedintele Mahmoud Abbas.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 martie