Deputaţii din Comisia de Cultură au amânat dezbaterea modificărilor propuse la legea de funcţionare a Societăţilor de Radio şi Televiziune

Deputaţii din Comisia de Cultură au amânat, pentru săptămâna viitoare, dezbaterea modificărilor propuse de senatorul PSD, Georgică Severin, la legea de funcţionare a Societăţilor Române de Radio şi Televiziune. Solicitarea de amânare a venit din partea social-democraţilor, după cum a declarat deputatul PSD, Florin Pâslaru.

Florin Pâslaru: În momentul în care ai o lege atât de importantă cerută şi de partidele politice şi de societatea civilă îneleg că sunt foarte multe amendamente care se doresc a fi introduse în lege de colegii noştri şi de asta am considerat că este bine să mai discutăm pe seama acestui subiect. Sunt convins că şi săptămâna viitoare avem ce discuta.

Realizator: Modificările iniţiate de senatorul PSD, Georgică Severin, vizează, între altele, separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general al SRR şi SRTV şi stabilirea de incompatibilităţi pentru membrii consiliilor de administraţie. Marţea viitoare Comisia de Cultură va elabora raportul final care va fi suspus dezbaterii şi aprobării plenului Camerei Deputaţilor. Proiectul va ajunge, apoi, la Senat, care este for decizional.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 martie