Ministerul Sănătăţii va cumpăra 600 de incubatoare, pentru spitalele de stat care au secţii de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie

Ministerul Sănătăţii va cumpăra aproape 600 de incubatoare, pentru toate spitalele de stat care au secţii de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie. Ministrul Patriciu Achimaş Cadariu a precizat, astăzi, că va fi acoperit, astfel, tot necesarul de incubatoare al acestor instituţii medicale.
Achimaş Cadariu: Cele 123 de unităţi spitaliceşti la nivel naţional au raportat un necesar de 597 de incubatoare, dintre care 132 acoperă necesarul spitalelor aflate în subordinea ministerului, 9 spitale. Iar 465 pentru unităţile spitaliceşti locale, 114 spitale. Pentru acoperirea acestui necesar, Ministerul Sănătăţii a alocat un buget de 33 de milioane de lei, echivalentul a peste şapte milioane de euro.
Realizator: Potrivit legislaţiei în vigoare, 10% din totalul achiziţiilor va proveni din bugetele locale, iar ministrul speră ca până la 1 iunie să fie elaborat un plan de identificare şi acoperire a principalelor nevoi din acest domeniu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 martie