Unioniştii îi cheamă pe cetăţeni la marşul reîntregirii naţionale de la Chişinău

Unioniştii vor să creeze Sfatul Ţării-2 (este vorba de Parlamentul care, în anul 1918, a proclamat unirea Basarabiei cu România – „I”) şi fac apel la cetăţenii Republicii Moldova să ia parte la marşul reunificării de la 27 martie, din centrul Chişinăului.
Anatol Ursu, preşedintele mişcării Tinerii Moldovei şi purtătorul de cuvânt al grupului de iniţiativă Sfatul Ţării-2, a spus, la o conferinţă de presă, că „va fi o acţiune paşnică, având drept scop convingerea societăţii că unirea cu România este unica rezolvare pentru problemele existente în Republica Moldova.” „Marşul va deveni începutul unirii, care ne oferă şansa să construim o economie stabilă în Republica Moldova, să ne reunificăm familiile şi să creştem nivelul de trai. Duminică, la ora 13:00, ne vom aduna lângă Teatrul Național de Operă și Balet şi va începe marşul. Coloana de manifestanţi va merge până la Academia de Ştiinţe. Acolo, noi vom desena o hartă şi vom confirma că Republica Moldova şi România se vor uni până în anul 2018”, a precizat Anatol Ursu.
Constantin Codreanu, coordonatorul Blocului Unităţii Naţionale şi reprezentantul grupului de iniţiativă Sfatul Ţării-2, a precizat: „Chiar dacă cineva nu este de acord cu această iniţiativă, acţiunile vor continua”. „Vrem ca toată lumea să știe că noi existăm şi cu ce ne ocupăm. Unioniştii se comportă paşnic, spre deosebire de cei care distrug harta României Mari în Parlamentul de la Chişinău. În prezent, peste 60% din populaţia Republicii Moldova se pronunţă pentru unirea cu România”, a subliniat Codreanu.
Poetul Nicolae Dabija a spus că, „în curând, Sfatul Ţării-2 se va înregistra ca organizație non-guvernamentală”. „În ceea ce privește finanțarea, toate evenimentele sunt organizate pe bază de entuziasm. Sperăm că, în curând, va apărea şi sursa de finanţare”, a menţionat poetul.
Pe 27 martie, se împlinesc 98 de ani de când Sfatul Ţării a votat pentru unirea Basarabiei cu România.

http://www.pan.md – 8 martie